kerti árnyékolók

Főoldal/Címke kerti árnyékolók

A kerti árnyékolók  mindig nagy fejtörést okoznak. Először is számba kell vennünk, hogy milyen elvárásaink vannak. Ha csak az árnyékolásnak kell megfelelnie, akkor érdemes a napvitorla mellett döntenünk. A napvitorla szellős, és legkevésbé fogja fel a fényt, mintha bármi mást választanánk, ugyanakkor a intenzíven védenek a napsütés ellen. UV állóak, és általában több év garanciát adnak rájuk. Nem kell hozzá fix, maradandó vázat építeni, hiszen minden alkatrésze könnyen le-, és felszerelhető, és a vitorlák mechanikusan, vagy manuálisan is ki-be húzhatóak. A napvitorla szélálló, ugyanis a neve ellenére nem kap szelet, mint a hajókon használt vitorla társai, ugyanis a napvitorlát teljesen fixre húzzák, feszítik ki. Eső ellen választhatunk olyan különleges opciókat is, mint az esővédő funkció, mely lerázza a vitorláról önmagától a vizet, így nem gyűlik meg benne, és nem szakítja le, ha esetleg megtelne vízzel.
Ha a fixebb megoldás hívei vagyunk, építtethetünk pergolát fából, alumíniumból, vagy WPC-ből, ami fa és műanyag keveréke, és amellett, hogy mutatós, még időtálló is.

Az alumínium pergola teraszárnyékoló, hangulatos, és dönthető csuklós oszlopmegoldása miatt jól kihasználható. Ergonomikus megjelenésével a kerti teraszok esztétikus funkcionális építménye, mely a lábakba szerelt lámpatestekkel és hangszórókkal exkluzív kényelmet biztosít.

A fa illetve WPC pergolák természetesebb hatás nyújtanak, barátságosabbak, azonban fontos tudni, hogy állandó kezelést igényelnek. Az ilyen típusú kerti árnyékolókat gyakran látják el üveg, vagy polikarbonát tetővel, ami ugyan így eső állóvá teszi, de fontos tudni, hogy nagy részben fogja vissza a nap fényét, így sötétít, és nagy melegben a levegő is beszorul alá, ami sokszor jelent problémát, egy meleg nyári napon.

A kerti árnyékolók kiválasztásakor, mindig vegyük figyelembe a hely adta lehetőségeinket, így például egy kisebb kertbe érdemes mozgatható és nem fixen ott maradó megoldást keresnünk. A nagyobb kertek elbírják a beépített változatokat, de járjuk körbe a lehetőségeket mindenképpen mire döntünk a saját igényeinknek megfelelően.

Segítségként a jó döntéshez néhány kép, melyek inspirációt is nyújthatnak.

Kerti árnyékolók

Szerző: |2018-11-29T08:20:40+00:00május 24th, 2017|Kategóriák: Életstílus, Lakberendezés|Címkék: , , |

A kerti árnyékolók  mindig nagy fejtörést okoznak. Először is számba kell vennünk, hogy milyen elvárásaink vannak. Ha csak az árnyékolásnak kell megfelelnie, akkor érdemes a napvitorla mellett döntenünk. A napvitorla szellős, és legkevésbé fogja fel a fényt, mintha bármi mást választanánk, ugyanakkor a intenzíven védenek a napsütés ellen. UV állóak, és általában több év [...]

Lakberendezés

Otthonok, üzletek, irodák, és egyéb belső- és külső terek lakberendezése; tervek, dekorációk készítése, eladósorba került lakások, házak felkészítése, előkészítése eladásra. Lakberendezési ötletek, és lakberendezési tanácsok. Konténerházak, mobilházak berendezése.

Életstílus

Segítség mindennapi életünk megoldásaihoz, a vidámabb, boldogabb életért. Meditáció, meditációs párnák, jóga, és jógapárnák. Csakra, és a csakrák színei. Spiritualitás, ezotéria. Kreativitás, DIY, csináld magad. Ékszerek, fülbevaló, karkötő. Kert, otthon, lakás. Utazás, vitorlázás, kódlobogós párnák, hajós párnák.

Go to Top