tojásfestés

Főoldal/Címke tojásfestés

A tojásfestés hagymahéjjal az egyik legolcsóbb, és legautentikusabb tojásfestési forma. Hamarosan húsvét, és ilyenkor mindig elkap tojásfestési láz.  Évről-évre minden húsvét előtt átrágom a különféle tojásfestési technikákat, átrágom a legújabb trendeket, de a klasszikus, hagyományőrző hagyományok is előkerülnek mindig. Van írókánk, hát ezt a műfajt nem ajánlom kezdőknek, aztán lehet csak simán tollal kiszínezni őket, azok is nagyon szépek. Az üzletek által kínált tojásfestékek választékában is felfedezhetünk egy-két érdekesebb technikát, lehet pasztel színű festéket kapni, vagy márványos, esetleg arany vagy ezüstös csillogást adhatunk neki dekor fóliával.
Tojásfestés hagymahéjjal
Anyósomtól tanultam, hogy hagymahéjjal gyönyörű színű tojásokat lehet festeni, ezek igazán természetesek, mind színeikben, mind a szintetikus festékmentességüknek köszönhetően. A legjobb, ha kapsz fehér héjú tojásokat, mert ezeket lehet a legszebben befesteni.  A külső héját le hántod a vöröshagymáról, minél több héjad van, annál szebb lesz. Tedd a tojásokat egy lábosba alul-felül takard be őket a hagymahéjjal, és töltsd fel annyi vízzel, ami ellepi. Ezután felteszed főni, és egy órán keresztül kis lángon főződ. Az egy óra elteltével hagyod a tojásokat a megszínezett (barnás) vízzel együtt kihűlni.

Tojásfestés hagymahéjjal

Szerző: |2018-11-29T08:20:41+00:00április 10th, 2017|Kategóriák: Életstílus, Gasztronómia|Címkék: , |

A tojásfestés hagymahéjjal az egyik legolcsóbb, és legautentikusabb tojásfestési forma. Hamarosan húsvét, és ilyenkor mindig elkap tojásfestési láz.  Évről-évre minden húsvét előtt átrágom a különféle tojásfestési technikákat, átrágom a legújabb trendeket, de a klasszikus, hagyományőrző hagyományok is előkerülnek mindig. Van írókánk, hát ezt a műfajt nem ajánlom kezdőknek, aztán lehet csak simán tollal kiszínezni [...]

Lakberendezés

Otthonok, üzletek, irodák, és egyéb belső- és külső terek lakberendezése; tervek, dekorációk készítése, eladósorba került lakások, házak felkészítése, előkészítése eladásra. Lakberendezési ötletek, és lakberendezési tanácsok. Konténerházak, mobilházak berendezése.

Életstílus

Segítség mindennapi életünk megoldásaihoz, a vidámabb, boldogabb életért. Meditáció, meditációs párnák, jóga, és jógapárnák. Csakra, és a csakrák színei. Spiritualitás, ezotéria. Kreativitás, DIY, csináld magad. Ékszerek, fülbevaló, karkötő. Kert, otthon, lakás. Utazás, vitorlázás, kódlobogós párnák, hajós párnák.