Konténerház, Mobilház

Bele vagyok szeretve a konténerházakba. Most ez az új őrület. Nálunk persze közel sem jön ki olyan olcsón, mint külföldön, de ennek ellenére még mindig jó alternatíva lehet egy hétvégi ház helyett, vagy akár lakóházként is, megfelelő felszereltség mellett.

A konténerház legszerethetőbb tulajdonsága a mobilitás, (mobilház) ami kevés házról mondható el, felpakolható a vándorcirkusz, és továbbállhatunk vele. Legtöbben mégsem ezért választják a konténerházakat, a legfőbb érv, még mindig az ára, és időtakarékossága. Azonban, ha kényelmes, kellemes és dekoratív házat szeretnénk erre is költeni kell, és nem is készül el pillanatok alatt.  Mivel a variációs lehetőségei végtelenek, első körben az elrendezést kell megtervezni. Hány darab konténert szeretnénk, és milyen elrendezésben. Ha ezt kitaláltuk, és sikerült is ennek megfelelő konténert vásárolnunk, jöhet a többi.

Mivel ezek a konténerek könnyű fémből készülnek, így az első, és legfontosabb feladatunk a konténerház hőszigetelésének megoldása, illetve a megfelelő szellőzés, esetleg légkondicionálás. Kifejezetten meleg, és levegőtlen lehet, ha ezeket elmulasztjuk. Ezzel egyidejűleg kell a külső, és a belső burkolatokat kialakítani. Fával burkolt, alatta hőszigetelt réteget, vagy bármi mást is választhatunk, de mindenképpen javasolt a külső hőszigetelés, mert egy forró nyári napon bánni fogjuk, hogy nem gondoltunk rá. Miután könnyen alakítható, ablakot, ajtót vághatunk rá, ezerféleképpen építhetjük át, kiélhetjük kreativitásunkat. Ebből kifolyólag a belső tereket is kedvünk, és ízlésünk szerint tervezhetjük meg, gondolva a belső burkolatokra, és a közművek bevezetésére, a különböző helységek kialakításánál. Szerintem nagyon jó móka, mintha csak legóznánk, és a belső tér kialakításánál kifejezetten kreatív feladat, hiszen viszonylag kis helységekből hozhatjuk ki a maximumot 🙂

Fotók forrása: pinterest