Karácsonyi ez meg az

Az IKEA 2017-es karácsonyi kollekciója, megint nagyon izgalmasra sikeredett. Az örök piros-fehér-ezüst-arany mellé, idén bekúszott ismét a szürke is, melyből már a múlt évben is kaptunk egy kis ízelítőt. A szürke napjainkra megkerülhetetlen színe lett a lakberendezésnek, és minthogy elég semleges szín, így könnyen variálható minden más színkombinációval, ezért is szeretjük annyira.

A fények

A múlt évben felbukkanó csillag lámpások, az IKEA 2017-es kollekciójában is szerepet kapott, de ezúttal a szolidabb színeknél maradva, inkább csak fehér, ezüst, arany és szürke színben jelennek meg. A fények, mint minden évben, ezúttal is meghatározó elemei az ünnepnek, különféle variációkból válogathatunk. Vonalasabb, és csipkézett, mintázatokon gömblámpákon keresztül a jegesmedve lámpásig, és a klasszikus 4 égőből álló ablakdíszekig.

Az ünnepi teríték

Az ünnepi terítékben erőteljesen megjelenő kötött minták, egy-két éve már a karácsonyi dekorációk közkedvelt kiegészítői, és ez idén sem változott. A tányérok, és tányérkészletek skandináv, letisztultabb pulcsi mintáit jól kiegészítik az arany evőeszköz készletek, mellyel ragyogást adhatunk az egyszerűségnek. Itt is fel-felbukkannak, a piros-fehér kiegészítők, és drapériák, textíliák, szürke-piros-fehér norvég-mintákkal, csillagokkal, és szívecskékkel. Sok-sok helyes festett sütis dobozzal, és egyéb apróságokkal, melyekkel szebbé varázsolhatjuk az ünnepet.

IKEA kiegészítők

Külön kiemelendő még, hogy az idei karácsonyi design szerves része még a lila, és a rózsaszín szín is, mely színek a hagyományos keresztény adventi koszorú fő színei. 3 lila, és egy rózsaszín gyertya díszíti az adventi koszorút, melyek a hit, remény, szeretet, és öröm (rózsaszín) szimbólumaként jelennek meg. Ez utóbbiról gyakran- tévesen- azt hiszik, hogy a negyedik vasárnapon kell meggyújtani, de valójában advent harmadik vasárnapja az “örömvasárnap”- ami a böjtbe egy kis vidámságot hoz, hogy már közel van Krisztus eljövetele, azaz a Karácsony. Az IKEA idei kollekciója ezért is nagyon különleges.

Egy biztos, a letisztult skandináv design egyre inkább meghatározó eleme az IKEA szellemiségének, melyet az IKEA 2017-es karácsonyi kollekciója méltán mutat be.