Kristályok a lakberendezésben

A kristályok szépek, és mutatósak, az elegancia és a jólét szimbólumai. Ezeknek a tulajdonságaiknak köszönhetően bekúsztak a lakberendezésbe is. A 2017-es őszi, és 2018-as trendek között a kristályok és kristály minták egész sorát megtalálhatod. Már a 2018-as év színének választott ultraviola is ennek a hírnöke, hiszen az ultraviola mélységei a kristályok mélységeit adja vissza.

Akár igazi „hús-vér” kristályokkal, akár a kristályok mintáját, textúráját visszaadó festési, és egyéb technikákkal dolgozol, az eredmény mindig egyedi, és ötletes megoldásokat szül. Ezek a kövek egzotikus, ugyanakkor elegáns, és természetközeli hangulatot teremtenek az adott térben.

Mintázatukat falfestésként egy-egy falfelületre javaslom, így marad mutatós, és különleges, nem válik „sokká” az enteriőrben.

A kristályok, és minták az arannyal, -legyen szó a sárga arany vagy a rosegold változatról-, vagy ezüsttel is jól kombinálhatók, csodás csillogást és eleganciát eredményez ez a párosítás.

A kristályok, ha a küllemen kívül a belbecst is számításba vesszük, gyógyító és pozitív hatással vannak környezetünkre, és ránk is. Készíthetsz, vagy vásárolhatsz készen különféle használati tárgyakat is. Lámpát, bútorfogantyút, asztalt, de lehet kristályokból faragott kádban elmerülni, vagy mosdóban kezet áztatni. A kristályok használata, bőröddel való érintkezése mindig jótékony hatású.

Használatuk segít a testi és lelki harmónia elérésében. A különböző kristályok, különböző életterületeket segítenek. Ennek tudatában válassz ki egy-egy kristályt, és ha fokozni szeretnéd a hatásukat, érdemes őket ablakba tenni, vagy akasztani, mert így a rajtuk átsütő napfény megsokszorozza hatásukat.

Néhány kristály, és hatása példaként:

A hegyikristály, mely önmagában is jól használható, illetve, más kristályokkal együtt használva felerősíti azok hatásait is. A hegyikristály nyugalmat, boldogságot hoz az életedbe.

A rózsakvarc a nőiség, a női energiák köve. A befogadás és az adás képességét, a lágyságot erősítik.

A jáde, mely jelenlétével nyugalmat, tisztaságot és rendet teremt életedben.

Az ametiszt erősen véd a negatív energiáktól és rezgésektől, segíti a spirituális fejlődést.

A tigrisszem védelmező, tested-lelked őre.

A pirit energiát adó, és segít a leragadás, beragadás elleni küzdelemben.

A citrin a Nap energiájával tölti fel testedet, ennek a kőnek, ha az ablakban tartod, és engeded, hogy keresztül süssön rajta a fénye, sokszorosára emelheted vele hatását.

A Feng Shui tudománya is ajánlja a kristályok használatát a lakóterekben. Erősítheted vele bizonyos életterületeidet. A természet formálta, alkotta köveket bátran tarthatod a lakótérben, azonban a hegyes, éles, erősen, szúrósra csiszolt darabok a Feng Shui szerint kerülendők. Alapvetően az éles sarkos berendezési tárgyakra is ugyanez vonatkozik, tekintve, hogy a sarkok megtörik, és szétszórják a chit a lakásban, aminek hatására a chi felgyorsul, így megszűnik a harmónia, és ideges, feszült légkört teremt maga körül.

Használd bátran a kristályokat lakó-, és munkakörnyezetedben egyaránt, és élvezd jótékony hatásaikat.

Ha további érdekességet, és tudásanyagot szeretnél a kristályokról a Gyógyító kristályok című könyvet ajánlom.