Tökéletes hálószoba berendezése

A tökéletes hálószoba mindenképpen relaxációs, nyugalmat árasztó, csendes, békés, és lehetőség szerint jól sötétíthető hely. A hálószobánk olyan személyes tér, amit nem osztunk meg másokkal, ezért ez a lakásunk, házunk legintimebb része, a saját igényeinknek kell megfelelnie. Ha párunkkal közös hálószobánk van, természetesen a közös személyes tér kialakítása az elsődleges cél, de fontos, hogy mindkettőnknek legyen önálló része, sarka ebben a térben. Ebben tud segíteni a jól elhelyezett franciaágy, két oldalán saját éjjeli szekrénnyel, esetleg fésülködő asztallal. A hálószobában lévő tv mindig nagy vitákat kavar, sok érv és ellenérv szól ellene és mellette. Mindig az arany középút a legmegfelelőbb, pláne, ha két emberes a hálószoba, és ebben a kérdésben nem ért egyet a két fél. A tv csak egy tárgy, mi döntjük el mit engedünk át rajta az életünkbe… A hálószoba nyugalmat árasztó, relaxációs hangulatát különböző hangulati fény, és kiegészítő elemekkel, kiegészítőkkel érhetjük el. Egy jól megválasztott lámpatest, megfelelő világítással, drapériák, függönyök és dekorációs elemek ideális összhangjából születhet meg a tökéletes hálószobánk. Sokunknak fontos a sötétítés, ezeknek is rengeteg variációs lehetőségük van, már az ablakok méretétől, és elhelyezkedésétől kezdve, a külső és belső sötétítő elemeken át, az egyéb praktikákig. Vegyünk néhány példát alapul, a teljesség igénye nélkül.

Hálószoba-nappali

Kisebb lakásokban, garzonokban, ahol nincs külön helység a lakószobánk számára, ahol nappali és háló ugyanaz, nagyon kreatívnak kell lennünk, hiszen olyan teret alakítunk ki, mely két funkciót lát el egyszerre, és lehetőség szerint mindkét funkcióban 100%-osnak kell lennie. Akkor oldjuk meg jól a hely nyújtotta lehetőségeket, ha nappaliként, és hálóként is hiányérzet nélkül tudunk maximális kényelmet teremteni.

Hálószoba-gardrób

Amikor hálónkban egyben a gardrób funkciókat is el kell látni, akkor általában már nagyobb térrel dolgozhatunk. Itt alapvetően a túlzsúfoltságot kell elkerülnünk, mert ha egy alapvetően nagy térből a túlbútorozottság miatt kis, szűk teret hozunk létre, az mindig nyomasztóvá válik. Fontosak az arányok, ezért nem mindegy, hogy milyen bútorokat választunk milyen elrendezésben.

Komplett hálószoba

A legtökéletesebb és legideálisabb változat természetesen az, amikor egy hálószoba, az ami, és nem kell helyet adjon egyéb funkcióknak. Ilyenkor kényelmesen gazdálkodhatunk a térrel, elférünk, és minden igényünket szem előtt tartva tudjuk kialakítani a számunkra legmegfelelőbb hálót.

Képek forrása: ikea.com