A színezés varázsa! 150 színező vált elérhetővé, abban a 2018-as kampányban, melyet könyvtárak, múzeumok, és kulturális intézmények tettek elérhetővé. A színezés nyugtatólag hat Rád, és mindemellett, még a kreativitásodat, a látásmódodat is fejleszti, és  harmonikus kiegyensúlyozottsággal is megajándékozz!

Az akció meghirdetői a színezés jótékony hatásaira hívják fel a figyelmet, a ragadj ceruzát, telefon, és kütyük helyett jegyében. A kiszínezett alkotásokat a #ColorOurCollections hastaggel posztoljátok a közösségi médiában 🙂

De miért jó, ha színezel?

A gyermek, és felnőtt színezők eredete Carl Jung pszichiátertől ered. Önismereti módszerek hatékonyabbá tételéhez, és a tudatalattihoz való könnyebb hozzáférés módszereként használta. A színezés azóta a pszichológia egyik módszerévé vált, mert jó hatással van a mentális egészségre, eltereli a gondolatokat a problémákról, stresszes helyzetekről, megnyugtatólag hat a lélekre, az idegekre. Hasonlóképpen tesz az ITT ÉS MOST -ba, mint a meditáció. A meditálást gyakran alkalmazók, egy idő után már minden tevékenységükben képesek meditatív állapotban kerülni, jelen lenni az életükben. A színezés ennek egy útja, ennek egy iránya. Kiváló terápiás módszer stresszes, depresszív állapotok kezelésére. De nem kell ahhoz mentális problémákkal küzdeni, hogy stresszes vagy feszült legyél. Ha idegesebb vagy, és kiutat keresel, oldani kívánod a felszült állapotod, nyugatók helyett végezz valami olyan kétkezi munkát legalább fél órán keresztül, amit egyébként, amikor van időd rá, szívesen csinálsz. Csak jótékony, és pozitív változásokat fogsz tapasztalni.

A színezés hozta pozitív változások, hatások

A kreativitásod, a harmónia, az egyensúlyi állapotok fejlesztése, valamint az esztétikai érzék eredményesen fejleszthető a színezés segítségével. Az ábrák színekkel való megtöltése, a vonalakon belül maradás, a teljes egész átlátása az apró részek, és részletek által, mind a színezés velejárói. A szervezési készség, valamint a problémamegoldó képességed, a finommotorikát is fejleszti, mert a színezés aktivizálja az agyi funkciókat. Az alkotás, és a valamit létrehoztál eredményeképpen a színezés növeli az önbizalmat, és segít a problémáid fölé helyezkedni. E kikapcsolódás által akár más fókuszt kaphatnak az életedben bizonyos helyzetek, így könnyedebben találsz rájuk megoldásokat is.

Felnőtteknél a színezés élménye gyakran kapcsolódik a gondtalan gyerekkor érzésével, mely már önmagában egy megnyugtató szituáció felidézése, és újra átélése. Mivel felnőttként is átéled ezt a csodást érzést a színezés által, így már lesz gondtalan felnőttkor élményed is, melyből az életed számos pontján töltekezhetsz.

A színezés során előtérbe kerül a jobb agyfélteke, erősebb lesz a jobb agyféltekének használata. Mint minden kreatív tevékenység, így a színezés, varrás, fotózás, lakberendezés tanulható. Látásmódot, és kreatív elme nyitogatását erősítve bármire képes leszel.

Szerencsére ma már számos kreativitást erősítő tanfolyamon vehetsz részt. Ha a lakberendezés vonalán indulnál el, ahol lehetőséged nyílik saját otthonod berendezésére, keress bátran! 🙂 Alkotásra fel!!!