A nagy mintás dzsungelt idéző tapéták, mintás textilek és kiegészítők határozzák meg az idei tavaszi lakberendezési trendeket. Már 1-2 éve be-be kúszik a nagy mintás, trópusokat idéző formavilág a divatrendekbe, gondoljunk csak a flamingó őrületre például. Míg a 90-es évek apró mintái tágították, úgy a nagy mintás trend kicsinyíti a teret, határozott, és meghatározó is egyben. Ezért jó ha óvatosan bánunk vele. Ugyanakkor nagyon hangulatos és barátságos, vidám, kissé lázadó és fiatalos hatást kelt. A természetet idézik és hozzák be otthonunkba, a nyár ,és a füllesztő trópusok hangulatát, így szív-melengető és kellemes hatást érünk el használatukkal.

Az IKEA polcain is megjelentek a trópusokra emlékeztető drapériák, és kiegészítők.

Így a Djungelskog, mely a gyerekszobák dzsungel hangulatáért felelős, vagy a Gillhov párnahuzat, az Urskog leveles szőnyeg, és függöny, illetve állat mintás párnái, valamint a jó öreg Poang fotel újra gondolása is ezt a trendet követi fehér vázzal, és vad élénk zöld huzattal. már mind- mind ennek a dzsungel hatásnak az előfutárai.

A dzsungel mintás tapéták legnagyobb választékát a Paisley kínálatában találod meg. A visszafogottabb daraboktól a vadabb, színesebb darabokig válogathatsz kedvedre.

Mint írtam a nagy, feltűnő mintájú drapériák, és tapéták kissé összenyomják a teret, de ügyesen alkalmazva ellenkező hatást érhetünk el velük. Ha kizárólag egy szoba egyetlen falszakaszát tapétázod le, és az amúgy egyszínű kanapédra egy- két a tapétáddal harmonizáló dísz párnát teszel, máris meg van a trópusi hangulat, mégsem lett szobád nyomasztó, és túl sok. Rendkívül jól egészítik ki a dzsungel mintákat a rattan bútorok, lámpák, és az élő növények.

Néhány példa képekben, hogy téged is elkapjon a dzsungel láz 🙂