Az IKEA 2018 Tavaszi kollekciója négy kulcsfontosságú trendet tartalmaz, ezek dominálnak a belső terekben a következő szezonban. A 2018 -as tavaszi szezonban olyan rugalmas bútorok találhatóak, mint a YPPERLIG dohányzóasztal a “Fluid Spaces” trendben. A “Blurred Boundaries” trendben az alapkoncepció, hogy a beltérben használt termékek könnyedén kivihetőek legyenek a beltérből a szabadban, mint például a SATSUMAS növénytartó állvány. Ezen kívül a letisztult “Urban Youth” trendet, a natúr stílus, a fiatal modern ihletettségű darabok jellemzik, melyek a fiatalos városi életet tükrözik, és azt próbálják meg visszaadni. A tavaszi vonulat negyedik trendje a “Bold Personality”, ami a retró formákra támaszkodik, kiemelve az élénk színeket, vidám és szórakoztató részletekkel, amelyekben keverednek a múlt és ​​a jelenlegi újragondolt divatirányzatok. Ilyen az új OMEDELBAR termékcsalád is, amely 2018 márciusától kapható az IKEA áruházakban. Bár mindezek a trendek meghatározóak, az IKEA hitvallása az, hogy nem kell mindig nagy változtatásokat végrehajtani lakóteredben és  naprakésznek lenni a legújabb trendekben. Egyszerűen csak néhány kiegészítő beszerzésével az otthonodban nagy változásokat hozhatsz létre. A kisebb kiegészítők illeszkedve a nagy egészhez, mindig friss, és új hatást keltenek.

A Blurred Boundaires

A “Blurred Boundaires” trend azaz a “homályos határok” trendje azt a természet utáni megnövekedett vágyat tükrözi, mely napjaink urbanizálódott világának sajátja. Az emberek vágynak újra csatlakozni a körülöttük lévő természetes világgal, a természettel, több időt töltve természetes közegben, élvezve a természetet, a természet adta örömöket. Erre a koncepcióra alapozva álmodták meg azokat a különféle beltéri termékeket, melyek kivihetőek kültéri terekbe is. Azt a tendenciát teremti meg, hogy a kettőt összekeverhetjük. Okos bútorok és növények használatával, természetközeli színekkel (mint a kék, zöld, barnák, és szürkék), és sok élő növénnyel. Így teljesen összeolvad a kint és a bent,  mindkettőt zökkenőmentesen élvezhetjük.  Ez a kollekció különösen tökéletes azok számára, akiknek korlátozott szabadtéri helyük van.  A kül-, és beltéren is használható bútorok, és kiegészítők, mind színeikben, mind anyagukban a természetet, a természetközeliséget idézik.

Az “Urban Youth” trend üzenete: mutasd meg magad, járj új utakon. Minimalista stílus, a sallangok kerülése, letisztult terek, letisztult berendezéssel. A tárgyaink mi vagyunk, az általunk választott bútorok beszélnek rólunk. A fiatalos városi trend meghatározói a sötét és fémes színek, valamint az, hogy a termékek funkcionalitására és tiszta vonalakra helyezi a hangsúlyt. Az IKEA tavaszi 2018 SPANST kollekciója középpontjában a városi trend áll, mely minimalista stílusával tökéletesen illik a városi fiatalok életmódjához.

A színes és merész” Bold Personality” trend a legszínesebb a tavaszi trendek közül. Meghatározó színe a meleg narancssárga, mely úgy lett kitalálva, hogy közvetlen választ adjon a hosszú, hideg és sötét téli hónapokra, a nap fényével érkezik hozzánk, egyenesen az otthonunkba. A narancssárgára fókuszáló, fényes kékek és élénk sárgák, energiával és vidámsággal töltik fel otthonunkat, színeikkel és textúrájukkal is melegséget árasztanak. Feltűnő mintázatok, és nagy bútorok jellemzik, vastag textúrájú szövetekkel, szövött szőnyegekkel.
Az új OMEDELBAR kollekciót játékos színek, vidámsággal, energiával telített darabok jellemzik, jól passzolnak a minimalista bútordarabokhoz, kiegészítve egymást.

A “Fluid Spaces” a folyamatosan változó, növekvő, és fejlődő otthonok trendje. A variálható többfunkciós bútorok, melyek könnyen alakíthatóak, és színüket, textúrájukat, és formájukat tekintve könnyen beilleszthetőek más enteriőrökbe is. A Fluid Spaces trend a rugalmas termékekről szól, amelyek alkalmazkodnak a különböző stílusokhoz és funkciókhoz. Ha lépést akarunk tartani a folyamatosan változó tendenciákkal, akkor vásároljunk részekből álló moduláris bútorokat, melyeket aztán könnyedén variálhatunk más berendezési tárgyakkal. Ilyen például a VALENTUNA kanapé, melyhez könnyedén hozzáadhatunk más kollekciókat (EKET, HIMLINGE), mozgatható, így alkalmazkodik a változó otthoni igényekhez.

Az IKEA 2018-as tavaszi kollekciója tényleg nagyon izgalmasra, és intuitívra sikeredett, letisztult, mégis színes, és érdekes. Nekem már most van néhány kedvencem, melyek érzésem szerint másokra is nagy hatással lesznek!

Forrás: IKEA.COM